Outline Plus ger människor en ny chans

I Outlines fabrik i Farsö på Jylland finns en ”fabrik i fabriken”. En arbetsplats med sitt alldeles egna arbetstempo och bestämda mening. Att ge människor en ny chans till ett utvecklande och stimulerande arbete, oavsett utmaning eller bakgrund.

Outline Plus startades 2011 som ett samarbete mellan Outline och Vesthimmerlands kommun för att hjälpa människor in på eller tillbaka till arbetsmarknaden. Det handlar exempelvis om långtidssjuka människor som behöver arbetsträna eller om insatser för ökad  integration. Uppemot 31 personer arbetstränar samtidigt på avdelningen, fabriken eller i administrationen, från fyra veckor upp till tre månader. Arbetsuppgifterna stödjer Outlines produktion och principen är att medarbetarna bidrar med värdefulla insatser i det större lagarbetet, men efter sina individuella möjligheter. Varje år får ett antal personer från Outline Plus fasta anställningar på Outline.

- Vi vill vara ett socialt ansvarsfullt företag och bidra till den inkluderande arbetsmarknaden i regionen. Vi tror att alla människor har ett värde och kan bidra till samhället oavsett vilka utmaningar de kan ha, säger Jens Sørensen, VD på Outline.

 

 

 

Värdefulla insatser

Arbetsuppgifterna handlar exempelvis om reparationer, målning, packning, administration etc. Årligen medverkar cirka 100 personer i arbetsträning på Outline.

Jette Madsen och Lars Bech arbetar med arbetsledning och är stolta över vad avdelningen bidrar med.

- Det är värdefullt att kunna hjälpa människor komma vidare i sin utveckling och vi är stolta över att kunna göra det tillsammans på vår Plus-avdelning, säger Jette Madsen på Outline Plus.